onsdag 8 februari 2012

Förbjuden frukt - Sarah Addison Allen +++

Sydney Waverly tvingas hals över huvud fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon  deras gemensamma dotter Bay. Det blir en dramatisk flykt som för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Mitt i trädgården står ett urgammalt äppelträd. Claire vet att hon inte får äta från trädet, däremot använder hon sig av trädgårdens alla andra ingredienser när hon lagar mat och bakar pajer i den lilla cateringfirma hon driver.

Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Sydneys återkomst sätter också igång skvallret i staden - alla vet att hon stack från staden på grund av en olycklig kärleksaffär. Hennes ungdomsförälskelse är numera gift, men Sydney utgör fortfarande ett hot mot idyllen.

Jag läste denna för några år sedan och gav den då en fyra i betyget. Nu har jag läst om den och även om den är mysig så är det en ganska tunn historia och tunn bok. Om man hade lagt en hundra sidor till på boken och gjort den lite bättre så hade jag älskat den.

Inga kommentarer: