söndag 5 februari 2012

The Carrie Diaries - Candace Bushnell ++

Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!

The Carrie Diaries är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie - en småstadstjej som längtar till New York - ska just börja andra året på high school. Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.

Med karaktärer som sätter sig direkt är The Carrie Diaries historien om hur en helt vanlig tjej blir självständig och hur hon utvecklas till en skarp skribent. Vi får träffa hennes familj, lära känna hennes bakgrund och vi får veta hur det gick till när hon började skriva.


Som ren underhållningsbok om man är i 14-års åldern och ev ALDRIG har hört talas om SATC kan jag köpa att man tycker den är bra. Men att detta skulle vara Carrie som tonåring har jag ytterst svårt att köpa. Tycker inte huvudpersonen har några drag som liknar Carrie. Tyvärr!

1 kommentar:

Amy sa...

Konstigt hur olika man kan upfatta samma bok. Jag tyckte verkligen hon hade drag av nutidens Carrie. Lika neurotisk, obsessed av killar och att prata/analysera om dem. Fast ganska omogen vilket är förståeligt eftersom hon är tonåring. Jag har läst tvåan också och tycker jag kände igen henne ännu mer.
Snart kommer det tydligen en film (eller var det serie) baserad just på denna boken. Ska bli spännande. :)

Tur att man tycker olika förresten, vore lite tråkigt om alla tyckte just likadant. ;)