söndag 28 november 2010

Frost - Maggie Stiefvater +++

"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat någonstans, bara Grace och jag, hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel."


I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.

Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.

Boken var bra, även om det tog ett tag innan jag kom in i den. Den har ett långsamt tempo som det tar ett tag att vänja sig vid. När jag hade läst klart boken var jag osäker på vad jag tyckte om den. Men efter hand så växer den i mina tankar. En mysig bok helt enkelt!

1 kommentar:

Hundöra sa...

Jag kan också tycka att den var för långsam. Lite som att den stampade på samma plats några gånger. Jag tyckte boken var ok, inte så mycket mer.