lördag 20 november 2010

En lek med elden - Derek Landy +++

Möt den fantastiske Skulduggery Pleasant. En välklädd stjärndetektiv med skarp tunga och humor, eldkastande benrangel och överlägsen trollkarl. Vän, beskyddare och mentor till Stephanie, en ovanlig tjej med förkärlek för magi och monster. Tillsammans med henne måste han besegra en urgammal, oövervinnelig ondska.


När Serpin är död är världen åter en säker plats. Det är i alla fall vad Valkyrie (Stephanie) och Skulduggery Pleasant tror. Men i den andra boken om den modiga detektivduon står de båda inför sin största utmaning någonsin.

Jag vet inte riktigt. Det tog hur lång tid som helst att läsa boken för jag kände inte för att ta tag i den. Men när jag väl läste tyckte jag det var bra. Men när jag sen lade den ifrån mig så var läslusten borta igen. Men handlingen var bra. Så jag var kanske bara på fel humör. Ja tar en liten paus innan tredje boken tror jag.

1 kommentar:

Hundöra sa...

Tråkigt att det inte var lika bra läsupplevelse för bok två. I och för sig, tycker jag själv att ettan var bättre. Syster H (min syster) har läst trean och jag tror hon tyckte den var bättre än tvåan.

Har du sett eller hört författaren? Han är ju irländare, så det låter riktigt roligt på ett bra sätt när han säger Skulduggery. Så varje gång jag läser Skulduggery så tänker jag på hur författaren sa namnet :)