fredag 3 december 2010

De ansiktslösa - Derek Landy ++++

Skulduggery Pleasant är stjärndetektiv med skarp tunga, eldkastande benrangel och överlägsen trollkarl. Han är vän, beskyddare och mentor till Stephanie en ovanlig tjej med förkärlek för magi och monster, som också går under täcknamnet Valkyrie Cain. Tillsammans har de slagits mot fruktansvärd ondska.


Men alla som har läst de tidigare böckerna om detektivduon vet vilka De Ansiktslösa är och vet att De Ansiktslösa innebär en ondska grymmare än någon annan. Nu kommer de! Och det är Skulduggery och Valeries jobb att stoppa dem. Tillsammans med en handfull trollkarlar och en riktigt odräglig tonårig kille.

I den tredje boken var det riktigt bra drag. Den var snabbläst och man ville inte att den skulle ta slut. Och den slutar med värsta cliffhangern inför bok fyra som kommer på svenska i april 2011.

2 kommentarer:

Hundöra sa...

Jag har köpt fyran och femman på engelska eftersom jag har de tre första böckerna på engelska. Nu är jag bra sugen på att ta de tre böckerna i min trilogiutmaning, men eftersom jag håller i utmaningen så känns det mer korrekt att ta en trilogi.

Vem vet jag kanske hinner med både trilogin och Skulduggery under ledigheten :)

...med näsan i en bok... sa...

Snyggt omslag!