tisdag 26 oktober 2010

Vampyrologi - Templar ++++

Recensionsexemplar från B Wahlströms förlag.

Den sanna historien om de fördärvade.

I tidernas begynnelse gjorde tre änglar uppror mot Gud och förvisades till jorden. Allt sedan dess har de här bloddrickande varelserna och deras ättlingar varit ett hot mot människans överlevnad.

I början av 20-talet fick detektiven Joshua T. Kraik tillsänt sig boken Vampyrologi av en god vän som sedan försvann under mystiska omständigheter. Till Joshuas förvåning berättar boken ingående om vampyrer - varelser han hittills trott bara var en myt.

Boken beskriver bland annat vampyrernas uppkomst, slår hål på myterna om deras krafter och ger tips på hur man skyddar sig mot dem och förgör dem. Ju mer Joshua läser desto tydligare stpr det klart för honom att vampyrerna är verkliga och att han måste ta upp kampen mot dem. Men vad hände egentligen med hans gode vän och vem är den mystiska contessan som behöver hans hjälp?

I boken återfinns inte bara spännande iakttagelser och fakta, utan också gamla brev, bitar från det mytomspunna Änglarnas svärd, en karta över vampyrernas utbredning och så avslöjas det att några av världens mäktigaste män i själva verket var vampyrer.

Hade jag varit tolv år och fått denna boken i min hand hade jag blivit överlycklig! Massa flikar att vika ut och läsa hemligheter på, undangömda brev, dagboksanteckningar och bakom allt detta en rätt intressant story. Eller tolv, glöm det - jag blev överlycklig nu!

Inga kommentarer: