tisdag 26 oktober 2010

Angelologi: Änglarnas tecken . Danielle Trussoni +++

Recensionsexemplar från Damm förlag.

Syster Evangeline har bott bland nunnorna i ett kloster strax utanför New York sedan hon var tolv år. En dag när hon utför sina sysslor i klostrets bibliotek får hon ett brev som kommer att förändra hennes liv.


Brevet är från en man som vill veta mer om en brevväxling från 1940-talet mellan den dåvarande abbedissan på klostret och den berömda Abigail Rockefeller. Evangeline börjar undersöka breven och upptäcker något ofattbart. I över tusen år har det pågått ett krig mellan ett samfund av angelologer (personer som forskar om änglar) och ättlingarna till fallna änglar som en gång i tiden fått barn med människorna.

Dessa halvänglar är grymma varelser som lever mitt ibland oss. Evangeline inser att hennes föräldrar varit en del av motståndsrörelsen mot dem och att det nu är hennes tur att fortsätta kampen för mänskligheten.

Som underhållning rakt av tycker jag boken är bra. Vissa frågetecken får jag dock. Jag hängde inte riktigt med i början av boken vad det var som gjorde Evangeline så övertygad om att det var något som inte stämde. Och sen har jag lite svårt att tro att ett kvinna som levt i ett kloster sedan hon var tolv bara helt plötsligt, utan att blinka, slänger av sig nunnedoket och bara acceterar det hon får reda på. Inga samvetskval här inte.

Och boken slutar ju med en REJÄL öppning mot en bok nummer två.Samtidigt omringas klostret av ett stort antal hotfulla bevingade varelser. Kan Evangeline undkomma dem och med hjälp av de ledtrådar som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden?

Inga kommentarer: