torsdag 9 september 2010

Systrar i jeans - Fjärde sommaren - Ann Brashares +++

När kommer vi att vara hemma igen alla fyra? Det var vad Lena ville veta. Vad räknades egentligen som hemma numera? Hemma var en tid i livet som redan hade passerat.


Livet förändras för Lena, Tibby, Carmen och Bridget. Allt blir plötsligt så komplicerat: kärleken, val av skola, vänner ?

Tänk om Jeansen tappat sin magi? Skulle systrarnas gemenskap då gå förlorad?

Denna boken är mycket mörkare än de tidigare. Tjejerna har allvarliga problem så som otrohet, graviditet och mobbing. Carmen känns inte alls igen då hon har fått en ny rumskamrat som kallar sig hennes vän. Men som låter henne betala allting och inte synas. Tibby har sex med Brian, men det går inte så bra. Bridget åker till Turkiet och undrar varför inte Eric vill tillbringa sommaren med henne. Och Lena träffar Kostas. Men är det så bra egentligen?

Sedan försvinner jeansen och alla tjejerna måste samlas för att leta efter dom - de kan ju inte var förlorade för alltid, väl?

Boken är bra och vänder sig till tjejer i över tonåren. Jag som lämnade tonåren för snart tio år sedan tycker dock ändå att jag kan hänga med och få ut något av boken.

Inga kommentarer: