måndag 13 september 2010

Darkside - Tom Becker ++++

Darkside är en övernaturlig skräckthriller som utspelar sig på Londons barbariska avigsida. Jonathan Starling är en sån där kille som ingen lägger märke till. Vid fjorton års ålder har han lärt sig att passera så obemärkt att inte ens lärarna märker när han skolkar. Men inte nu längre. Plötsligt står han öga mot öga med en fasansfull huvudjägare och hennes två monstruösa lakejer, hotad till livet. Jonathan undkommer med blotta förskräckelsen, bara för att upptäcka att hans pappa ligger på sjukhus, medvetslös. Bland faderns många böcker och anteckningar finner Jonathan uppenbara ledtrådar som alla pekar på en märklig plats, kallad Darkside. Darkside är Londons solkiga, fula och ociviliserade baksida. Det är en skräckkammare, eller en freakshow. Skulle du ha oturen att irra dig in i fel gränd, finns faktiskt en liten risk att du hamnar på den plats dit alla ondskefulla människor förpassats. Där de har bildat ett eget rike, med Jack Uppskärarens yngre släktingar som självutnämnda borgmästare. Hit anländer alltså Jonathan för att ta reda på hemligheten med faderns livlöshet..


Jag hittade en rekomendation på denna boken på en av alla bokbloggar jag följer (jag är ledsen, men jag kommer inte ihåg vilken) och blev nyfiken. Det är en ungdomsbok, som jag har förstått det, från tolv år. Men jag måste säga att shit, denna vågade jag knappt läsa när jag var hemma (man är ju mörkrädd). Framförallt början var riktigt läskig. Men hela boken är riktigt bra. Spännande till sista sidan!

Detta är del 1 av 5 och jag har redan reserverat de andra delarn på biblioteket.

2 kommentarer:

Amy sa...

Den skulle jag kunna tänka mig att läsa. Även om det är en ungdomsbok. Tyvärr är jag i en lässvacka för tillfället, har hållit på med samma bok i snart två veckor.....

P.S Sett sista avsnittet av TB än? Jag sparar den till helgen, hinner inte riktigt just nu....har stoooora förhopningar. :D

Emmas Bokhylla sa...

Later riktigt mysig. Paminner mig av nagon anledning om Neil Gaimans "Neverwhere", men det var alldeles for lange sedan jag laste den for att jag skulle kunna dra en slutsats om varfor... Dags for en omlasning!