måndag 5 oktober 2009

Kattguld +++


"Katter är kul! sa Anna-Lena Brundin och började skriva ett antal oförglömliga berättelser om sin oförliknelige katt Bosse, om hittekatter och de katter hennes show business-kompisar har.
Katter är cool! sa Staffan Heimersson och fyllde på med sanningar och skrönor om sin Mjau, världens mest beresta katt, och om möten med bondkatter på fem kontinenter.

Det blev en bok som vänder sig både till kattälskare och till de som bara älskar en god historia med poäng.

Det finns 1,2 miljoner katter i Sverige. Keliga och egensinniga. Personliga och obetvingliga. Ofast med hög svansföring men ibland med låg profil. Enfärgade och randiga. Råttfångande och fågeldödande. Bortskämda eller hemlösa. Spinnande och sparsmakade, klättrande och klösande - och alltid djupsinniga och poetiska.

Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet. Komikern och författaren Anna-Lena tillsammans med världsreportern och resenären Staffan - med sina katter Bosse och Mjau i centrum för slapstick, äventyr och mycket, mycket kärlek. Katter är guld."

Detta är uppföljaren till En god katt förlänger livet, och tyvärr inte lika bra. Denna gången känns det som att man vill pressa ut den sista möjliga smulan ur sina katter. För att tjäna pengar. Men som kattfanatiker läser man såklart ändå.

Inga kommentarer: