torsdag 26 februari 2015

Havskatten - Ann Rosman ++++

Ett sekel, två mörka hemligheter

År 1906 anländer Kung Oscar II till kurorten Marstrand. Runt honom flockas societeten och under två intensiva sommarmånader badar man tångbad, knyter kontakter och väver intriger. Direktör Lundgren med familj har tagit in på Turisthotellet, trots att det egentligen är alldeles för dyrt. Förhoppningsvis kan den stärkande havsluften kurera den sjukliga dottern Karolina, och kanske kan de på köpet finna henne en välbeställd make.


Men det sociala spelet visar sig vara förrädiskt. Karolina möter greve Douglas Lagercreutz och allt ser ut att falla på plats, tills hon inser att också han spelar ett spel. Ett spel med orimligt höga insatser.


En kväll i maj 2013 övar Marstrands räddningstjänst rökdykning inne på det anrika men numera förfallna Turisthotellet. Övningarna får ett abrupt slut när brandmännen hittar en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet. Allt tyder på att mannen blivit mördad. Men vem kan tänkas ha vinning av hans död?


Jag har helt kommit ifrån deckare, men Ann Rosmans böcker tycker jag inte faller in i den kategorin direkt. Jag älskar att hon blandar nutid och dåtid - för hon gör det så jäkla bra. Och jag äskar Göteborg och dess skärgård!


Men jag får dock inte in denna boken i min Kaosutmaning..... 

Inga kommentarer: