tisdag 20 augusti 2013

Nemesis - Josephine Angelini +++

Den sista striden närmar sig. Världens öde vilar i Helenas händer. När människor och gudar drabbar samman i en strid om kärlek, lojalitet och överlevnad står hela världens öde på spel. 

Helenas misstag har befriat gudarna från deras fångenskap på Olympen och nu måste hon hitta ett sätt att stoppa dem innan ett förödande krig bryter ut. Men gudarna är rasande och deras blodtörst har redan lämnat ett spår av döda kroppar efter sig. Om Helena ska lyckas utmana det som står skrivet i stjärnorna måste hon till slut träda in i rollen som gudinna. Men vem går det att lita på inför den sista striden? Oraklets avslöjande att den mytomspunna Tyrannen - förgöraren som är mäktigare än alla andra gudar tillsammans - lurar bland dem orsakar en splittring hos Helena och hennes vänner. Samtidigt är Helena fortfarande osäker på om hon älskar Lucas eller Orion, och när det oundvikliga kriget närmar sig tvingas hon att fatta ett fruktansvärt beslut. 

Sista boken var verkligen tjock! Alla förbereder sig inför den slutgiltiga striden. Jag blir lite besviken. När Angelini har laddat upp så mycket så var slutstriden en besvikelse.

Inga kommentarer: