fredag 1 februari 2013

Maken - Dean Koontz +++

Hur långt skulle du gå för kärleken? Skulle du dö för den? Skulle du döda för den?

Det här är historien om en helt vanlig man vars ovanliga lojalitet till sin fru ska ta honom med på ett hemskt äventyr fyllt av uppoffringar. En resa till själva kärlekens mysterium - och till en uppgörelse med den mörka kraft som skulle förstöra den för evigt.

Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner dollar. I kontanter. Landskapsarkitekten Mitchell Rafferty tänker att det måste vara ett skämt. Han var mitt uppe i att plantera blommor i en klients trädgård när hans mobil ringde. Nu står han i ett vanligt förortssamhälle en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris för att hon ska komma tillbaka till honom levande. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten tvåmans trädgårdsmästarfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Om han älskar sin fru tillräckligt ...

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills då. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.


Boken var riktigt bra! Otroligt spännande med ett par överraskande vändningar. Men slutet schabblade Koontz bort helt.  

Inga kommentarer: