tisdag 22 januari 2013

Hungerspelen - Suzanne Collins +++++

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Jag såg filmen först och därför fick böckerna vänta ett tag. Men när jag väl tog tag i boken var jag fast. Det var lite som när Katniss hålls fast av den elektriska stegen. Hade jag inte varit inne i ett jobbmaraton nu hade jag sträckläst hela boken på en dag. Den var omöjlig att lägga ifrån mig.

Inga kommentarer: