fredag 1 oktober 2010

Skräckhuset - Tom Becker ++++

Alla i Darkside vill ha den mytomspunna Röda Stenen som sägs ha magiska krafter. En gång fanns den i självaste Jack Uppskärarens ägor och när stenen plötsligt dyker upp på en auktion börjar en farlig karusell av svek, utpressning och ond, bråd död.

Vampyren Vendetta är ingen bra förlorare. Darksides dyrbaraste sten såldes till någon annan men Vendetta anser sig ändå vara den rättmätige ägaren. Lömsk som han är ställer Vendetta ett ultimatum till Jonathan: om han inte stjäl Röda Stenen och överlämnar den till vampyren kommer de aldrig att se familjens hushållerska igen. Jonathan måste rädda henne, men hur ska han kunna stjäla något som finns i Londons mest välbevakade hus? Alla som tidigare försökt bryta sig in där har försvunnit spårlöst, vad är det egentligen för faror som lurar därinne? Som tur är har han två luttrade Darksidebor till sin hjälp.

Detta är del tre av totalt fem böcker och jag rekomenderar dom verkligen. Spännande, full action hela tiden och när man lagt ifrån sig boken vill man genast återvända till Darkside.

Inga kommentarer: