fredag 1 oktober 2010

Dödsstriden - Tom Becker ++++

Blodssuccessionen kallas den speciella ritual som tillämpas varje gång en ny härskare i Darkside ska tillträda. Ritualen instiftades av Jack Uppskäraren, och innebär att hans avkommor möts i en strid till döden för att avgöra vem av dem som är den mest värdiga efterträdaren till Darksides tron.


Jonathan härstammar till hälften från Darkside. Arvet från den smutsiga, ondskefulla staden finns i hans blod. Och nu befinner han sig återigen på platsen som bäst beskrivs som ett skräckkabinett men som likväl just nu är den säkraste platsen för honom. Han är ett villebråd även i det London som vi känner. Upptrappningen till den blodiga tvekampen mellan Uppskärarens ättlingar pågår. Många är de som till varje pris vill påverka utgången, för att på så vis skaffa sig makt. Jonathan anar inte att han själv kommer att spela en avgörande roll i den sista dödsstriden.

Fjärde boken var lika spännande som de andra - om inte mer. Denna avslutades med en REJÄL cliffhanger så nu väntar jag ivrigt på att biblioteket ska få hem den femte och sista delen...

1 kommentar:

Hundöra sa...

Jag har inte läst Darkside, men läst dina recensioner om vad det handlar om. Jag är själv nyfiken nu på serien, men skulle vilja tipsa om serien Skulduggery av Derek Landy och Demonata av Darren Shan. :)