måndag 20 september 2010

Blodsarv - Tom Becker ++++

Blodsarv är uppföljaren till Darkside, om Jonathan som hittat genomfarten mellan ­London, som vi känner det - och Londons "baksida", ett skräckkabinett och en egen laglös "stadsdel" befolkad av de ondskefulla ättlingarna till 1800-talets värsta brottslingar.


När Jonathan träffar den märkliga varelsen Carnegie, Darksides främsta kriminaldetektiv, utvecklas en annorlunda vänskap. Tillsammans ger de sig in i jakten på led­trådar om vad som hände Jonathans mamma. Men Darksides gator har plötsligt blivit ännu farligare att vistas på. En brutal ­mördare går lös och när Jonathan förstår att hans mor försökte utreda ett brott tätt sammanlänkat till de nyligen utförda morden, befinner han sig plötsligt mitt i en mardröm. Sedan Darkside grundades har en vida omtalad släkt besuttit makten där - släktingar till Jack Uppskäraren. Maktgirighet, svek och ondska driver någon till det mest ­fasansfulla av brott. Långsamt går det upp för Jonathan att han är djupt insyltad i Darksides allra mest skrämmande hemlighet...

Detta är som sagt andra boken i serien och även denna ger mersmak. Tycker dom är väldigt spännande och tycker det hade varit kul om dessa var vuxenböcker, det hade varit intressant att få läsa mer detajerat om Jonathan och världen i Darkside.

Inga kommentarer: