söndag 18 oktober 2009

Odödlig skönhet ++++

Pandora var en av de mest eftertraktade kvinnorna i världen. En toppmodell som kunde få allt hon ville ha - till och med en annan kvinnas man. Plötsligt hittas hon död, ett offer för en brutal mördare. När polisinspektör Eve Dallas tar sig an fallet upptäcker hon att hennes bästa väninna är huvudmisstänkt. Hon är den andra kvinnan i en dramatisk kärlekstriangel där också modellen Pandora finns med. Bakom den glamorösa fasaden ibland toppmodellerna upptäcker Eve att framgång beror på en totalt destruktivt besatthet kring skönhet och ungdom. Bakom den glittrigaste glamouren finns en mörkare värld där droger kan uppfylla allt du önskar till vilket pris som helst?

JD Robb eller Nora Roberts skriver blodiga deckare men Eve Dallas i huvudrollen. Här figurerar även Roarke, som hon i denna boken ska gifta sig med. Peabody är hennes sidekick, en ung polis som hon tagit under sina vingar. Det är kul att man i alla böckerna har fått följa hur deras liv går framåt och knyts ihop, samtidigt som ett (eller flera) brutala mord fortfarande har huvudrollen.

Jag gillar verkligen den kantiga och hårda Eve Dallas och jag hoppas att det kommer fler böcker om henne, förutom de fyra som redan finns.

Inga kommentarer: