onsdag 11 februari 2009

Snömannen ++++

Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan?

Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk...

Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den första snön fallit.

Jag är imponerad av boken. Den är bra skriven och handlingen förs framåt i ett stadigt tempo. Flera gånger luras man att tro att nu har de hittat snömannen och man ser hela sambandet bara för att i nästa kapitel vara helt väck igen. Slutet var överraskande men så självklart.

Detta var första boken jag läst av Jo Nesbø (jag har Rödhake liggande så jag ska SNART läsa den, har lite annat jag måste klara av först) och jag är helt klart sugen på mer.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Halloj! Jag fick en "utmaning" av min kompis Vive som jag nu skickar vidare till dig... :-) Gå in på min hemmis ock kolla. KRAM från Jenny.

Emma ssk sa...

Hej hej!! Såg inte din kommentar förrän efter jag hittade dig på Jennys sida. Allt bra?? Inte liten vovve du har, pratade ju i tele häromdagen annars hade jag gärna stannat till hos dig o Devil.
Kram Emma