måndag 2 juni 2008

Böcker

Lyckans hjul var fjärde boken i bokklubben och jag var väldigt skeptisk. Jag läste Kajsas första roman och jag var inte imponerad! Men till min stora glädje tyckte jag denna bok var riktigt bra och slukade boken på en och en halv dag. Boken handlar om tre kvinnor i ett litet samhälle som egentligen inte har något gemensamt mer än att de har varit hos samma spådam. Men genom en del sorger och kriser så bildas en stark vänskap.

När jag köpte Lyckans hjul så tyckte personalen i min bokaffär att jag skulle läsa Små citroner gula. Den skulle vara ännu bättre än Lyckans hjul, sa dom. Och eftersom den handlar om resaturanglivet så har man lokalkännedom så att säga. Denna boken är mysig. Jag gillar ämnet och hon har satt sig in i hur branschen fungerar. Men man kan givetvis läsa, och gilla, den fast man inte har jobbat i branschen.

Detta skulle kunna hända. Kanske inte precis allt som King skriver, han har ju väldigt bra fantasi, men själva grejen, själva Signalen. En av de bättre böcker jag läst av Stephen King.

1 kommentar:

Catarina sa...

Tack för tipset.

Jag tyckte mycket om Kajsas "På det fjärde ska det ske" men "Inte enklare än så" tyckte jag inte var särskilt bra.

Det slår mig att jag har "Den ryske vännen" hemma oläst. Så det kanske får bli min nästa bok.
Ibland behöver man en påminnelse :)