tisdag 25 mars 2014

Divergent - Veronica Roth +++++

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

Så bra denna var!! Den slog Hungerspelen med hästlängder i mina ögon. Och jag sneglade lite på imdb.com eftersom man håller på att göra filmen nu. Mannen som spelar Four/Tobias är verkligen välmatchad! Den har premiär 30 april. Jag är ledig 1/5. Jag vet vad jag gör då!

3 kommentarer:

Carro sa...

Vad kul att du gillade den så mycket! :)

Anonym sa...

Jag är också väldigt förtjust i serien. Precis fått hem sista delen ifrån England. :)

Lena sa...

Denna skall jag läsa ganska snart!