måndag 27 januari 2014

Cirkeln - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren +++++

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Nu när jag äntligen fått hem den tredje och sista delen ville jag ha alla detaljer i färskt minne. Så det blev en omläsning. Och boken var lika bra denna gången!

1 kommentar:

Lena sa...

Har inte läst dessa böcker äm, men Cirkeln ligger i bokhögen som skall läsas de närmaste månaderna!