tisdag 20 augusti 2013

Björngudens förbannelse - Lynn Beach +++

- Teglet halaluk adiras nanidoglu mya teglet.
Michael kunde inte låta bli att mumla de mystiska orden högt för sig själv. I samma ögonblick som han slutat läsa mörknade det i klassrummet och ett fruktansvärt vrål fyllde hans öron. Hela världen snurrade runt - och så blev allt som vanligt igen, lika plötsligt som det hade börjat. Han såg sig omkring. Ingen annan tycktes ha märkt någonting ovanligt. Men efter den stunden är allting förändrat. Michael vet inte om det ännu, men hans liv är hotat. Snart önskar han att han aldrig uttalat orden på det gulnade pappret han hittat i sin lärobok. Att han låtit sig hejdas av den översta, ofullständiga meningen: "... en förbannelse som bringar stor fara."

Nu har jag läst alla böckerna om Phantom Valley och jag förstår inte hur jag kunnat missa dessa när jag var yngre. Det är exakt sådana böcker som jag hade älskat då. Nu är dom kul att läsa men dom skrämmer mig inte alls.

2 kommentarer:

Deng Weng Andersson sa...

Jag har läst en jättebra bok! Den heter How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den motbevisar helt varje tanke på att dumheterna som förstör världen skulle bero på en oföränderlig "mänsklig natur", och visar att det faktiskt finns hopp! Det viktigaste är att sluta med ursäkter. Den lägger även fram många bra förslag på hur förändringen ska kunna genomföras i praktiken. Som en extra bonus visar boken även att samma principer som kan ställa om hjärnan från dum till smart också kan förbättra hälsan i övrigt. Denna fantastiska bok går att beställa för bara 149 kronor genom http://litenupplaga.se/1198

Hannah Riegel sa...

Har du läst how to exterminate stupidity? Det har jag med. Och jag håller med, boken är verkligen jättebra och jätteviktig. http://litenupplaga.se/1198 är verkligen en jätteviktig länk! Den viktigaste i hela världen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!