onsdag 10 juli 2013

Dumpa Matthew - Jane Fallon ++

Helen är kär i Matthew. Absolut. Varför skulle hon annars ha stått ut med att vara hans hemliga älskarinna i fyra år? Så när Matthew äntligen bestämmer sig för att bryta upp från sitt äktenskap och flytta in hos Helen borde hon vara alldeles till sig av lycka. Haken är bara att nu vill hon inte ha honom längre. Hur blir du av med en man som bedyrar sin kärlek, har övergivit hustru och barn för din skull och som du inte står ut med? I Helens huvud växer en plan fram: sluta raka ben, armhålor och bikinilinje, sexvägra, klanka ner på hans klädsel, se till att (under falskt namn) lära känna hans hustru, börja gilla hans hustru (för mycket), bli vän med hans döttrar (förgäves), flirta med hans son (som är lika gammal som du själv) ? Inse att planen håller på att gå åt skogen. Väldigt mycket åt skogen. Att dumpa Matthew visar sig svårare än tänkt och Helens liv börjar snart likna en komediserie i tv. Innan historien knutits ihop har hon förlorat åtskilliga ronder, trasslat till det med arbetskamrater och väninnor, men också knutit oväntade vänskapsband och till slut även funnit kärleken - där hon minst anade att den fanns. 

Den här boken har stått i min olästa hylla rätt länge så nu tänkte jag läsa den. Men har hållt på med den i tre dagar nu utan att få nån lust att läsa. Så nu avslutar jag och ut åker boken. -1 bok alltså.

1 kommentar:

Alexandra Lindé sa...

Ajdå jag hoppades på att den skulle vara bra.

Var gärna med i min tävling som du hittar här om du gillar deckare: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html