tisdag 2 april 2013

Magikerna - Lev Grossman ++

Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är bevisligen ett geni. Dock är han fortfarande hemligt besatt av en serie fantasyböcker han läste som liten, om det magiska landet Fillory. I jämförelse med det känns allting i det riktiga livet grått och meningslöst.

Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett hemligt och synnerligen exklusivt college i New York, där han ska komma att genomgå en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern magi. Han bekantar sig också med annat man stöter på i college: vänskap, kärlek, sex, alkohol och droger. Trots det saknas någonting fortfarande, och magin skänker honom inte den lycka och äventyrslust han hoppats på.

Det finns heller ingenting som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen.


Denna boken var helt överskattad. Jag hade stora förväntningar på denna boken efter att ha läst om den på många bloggar. Men jag tyckte den var tråkig. Eller så hade boken bara otur att följa efter Nattens cirkus.

1 kommentar:

Carro sa...

Jag var inte heller så glad åt Magikerna. Nattens cirkus har jag fortfarande stående hemma, känns som om jag borde läsa den snarast ! ;)