söndag 9 december 2012

Godnatt Mister Tom - Michelle Magorian +++++

Tillsammans med en mängd andra barn från Londons slumkvarter har den faderlöse Willie flyttats ut på den engelska landsbygden för att komma ifrån riskerna för flyganfall mot London. Av en slump kommer Willie att hamna hos den gamle enstöringen Thomas Oakley. Moderns brev skvallrar om vilket tilltufsat och misshandlat barn Willie är, och hos Mister Tom möter han för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, får kläder och – för första gången i sitt liv – en egen säng. Han möter människor som vill honom väl och får kamrater. Men den lyckliga tillvaron avbryts av att hans mor sänder efter honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Till slut ger den gamle sig iväg till London för att söka efter honom.

Jag vet inte hur många gånger jag läst denna boken - den är så bra!!! Men det var nog tio år sedan sist jag höll i den, så jag hade glömt hur sorglig den är. Så jag satt på mitt jobb idag och snyftade medan jag läste den underbara historien om Willie och Mr Tom. Har du mot förmodan missat denna boken - rätta då till det misstaget omedelbart!!!!!!!!!!!!

(jag har en gammal bok med gult, mycket finare omslag, men hittade ingen bild på den)

3 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Jag läste också om den här för inte så länge sedan. Gråter tydligen fortfarnade floder av den. Så bra!

Hundöra sa...

Jag älskar den här boken! Men jag läste den för 10-20 år sedan och jag måste erkänna att jag är rädd för att läsa om den för att jag ska bli besviken, eftersom det är så många år sedan. Jag vill inte förstöra mitt omdöme från förr.

Malin sa...

Hundöra: Jag tror definitivt inte att du behöver vara orolig för det!