onsdag 17 oktober 2012

Två gånger är en vana - Denise Rudberg ++++

Det sker ett överfall mot en av de anställda på det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall oh offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad.

Polisen kommer ingen vart i utredningen då det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål och när offret vaknar så blir det tvärnit även där. Snart inser man att man befinner sig i en återvändsgränd där inga spår leder vidare.

Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen. 


Jag gillar böckerna om Marianne, Torsten och Augustin och jag hoppas att det kommer fler. Tydligen har Rudberg planerat tio böcker i serien och jag ser fram emot dem. Fast jag tycker det är mest intressant att läsa om deras privatliv än om brottet.

Inga kommentarer: