söndag 30 september 2012

Ett litet snedsprång - Denise Rudberg ++++

Marianne Jidhoff, 55, är åklagarsekreterare och nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor och man behöver någon man kan lita på. 

När en finansman blir brutalt mördad utanför sin våning på Östermalm får Marianne, tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn, ta sig an fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier. 

Denna boken har stått i min bokhylla hur länge som helst utan at jag känt något sug efter att läsa den. Men efter att ha hört flera människor prata om den så tänkte jag att jag skulle ge den en chans. Och jag tyckte den var riktigt bra, så bra att jag var tvungen att beställa del två.


Inga kommentarer: