onsdag 11 april 2012

Stora boken om Nemi - Lise Myhre ++++

Så här står det på Adlibris: Sedan hon kom ut med den första boken i Sverige 2001 har Nemi blivit något av ett språkrör och en uttolkare av de unga svartklädda tonåringarna som ofta går under beteckningen »gothrockare«, och då i synnerhet kvinnorna. I denna 800-sidiga praktvolym i hårda pärmar har vi samlat allt som har publicerats, men även en stor mängd tidigare opublicerade teckningar och serier. Och för första gången är allt i färg. Fram till idag har Lise Myhre sålt cirka 150 000 böcker bara i Sverige.
Här berättas hela historien om Nemi och mycket annan kuriosa, till exempel om den italienska staden Nemi, om Nemis skapare Lise Myhre och kommentarer och historier bakom serien. Boken innehåller flera intervjuer och en komplett översikt över Lise Myhres publikationer världen över. Dessutom hittar vi även texter av den amerikanska artisten Tori Amos och Nicole Blackman.

När de säger stora boken om Nemi skojar de inte. Det har varit ett helt företag att lyckas läsa boken som är TUNG. Men är man ett Nemi-fan så är det värt det många gånger om!

Inga kommentarer: