torsdag 5 april 2012

Donatorn - Dean Koontz ++

Den 34-årige Internet-entreprenören Ryan Perry verkade ha lagt världen för sina fötter. Ända tills de första symptomen började komma från ingenstans. Inom loppet av ett par dagar diagnostiseras han med en obotlig hjärtmuskelsjukdom och hamnar på en väntelista för en hjärttransplantation: det är hans sista hopp och det blir mindre och mindre för varje dag. Ryan är på väg att förlora allt sin hälsa, sin flickvän Samantha och sitt liv.

Ett år senare mår Ryan bättre än någonsin. Affärerna går bra och han hoppas på en återförening med Samantha. Då börjar plötsligt anonyma gåvor dyka upp. Först en låda med godishjärtan och sedan ett hjärtformat smycke. Men läskigast av allt, en video från en hjärtoperation och ett skrämmande meddelande: Ditt hjärta tillhör mig.

På ett ögonblick har det medicinska miraklet som gav Ryan en andra chans i livet förvandlats till en fruktansvärd mardröm. Ryan blir förföljd av en mystisk kvinna som anser sig ha rätt till allt han äger.


Vilken besvikelse! Koontz har som vanligt en bra idé till en bok. Och vissa stunder känner man att "ja, nu börjar det likna något", men sen tappar han bollen. Gång på gång... Tyvärr ingen Koontz-bok att rekomendera (och det är hårda ord från mig, Koontz är min husgud!)

1 kommentar:

Monika sa...

Oj, denna fick jag när jag fyllde år förra året, men jag har inte läst den än.

Koontz är min reservhusgud kan man säga, så detta låter ju inget vidare.