onsdag 14 mars 2012

Pojken som slutade gråta - Ninni Schulman ++++

Pyroman sätter skräck i Hagfors invånare

En mörk augustikväll kommer ett larm till Hagfors räddningstjänst: en villa står i brand. När journalisten Magdalena Hansson kommer till platsen har huset nästan helt brunnit ner, väggarna har rasat och svart rök pulserar från de förstörda fönstren. Dagen därpå avlider en fyrtiotreårig kvinna av skadorna hon ådrog sig i branden.
Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett. Hagforspolisen står inför en av sina största utmaningar medan den lilla värmländska staden lever i skräck.
Magdalena Hansson dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang djupt personligt. Och mycket riskabelt.

Denna boken handlar om samma journalist och samma poliser som Flickan med snö i håret. Jag tror vi har en ny Läckbergsvariant. Men jag gillar Schulmans sätt att skriva och boken är svår att lägga ifrån sig. Och nu väntar jag med spänning på nästa del. Schulman lämnar en liten cliffhanger med Magda och Petter, och jag vill veta hur det går. Eftersom Pojken som.. är helt nyutgiven lär jag dock få vänta ett tag.

2 kommentarer:

Lo sa...

Hej!
Jag är inte en deckarläsare egentligen, men kansek är det dags att ge denna genre en ny chans ;-)
Lo

Nilmas Bokhylla sa...

Jag har aldrig läst något av henne men det är många som gör det så känner att jag missar något..