tisdag 6 mars 2012

Ögat över månskäran - Libba Bray +++

Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér - som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence - ett internat för fina och belevade flickor ...

Ögat över månskäran är en palett av prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder - och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.


Denna boken kändes lite som en testpilot till kommande serie. Men bok två är tjockare och bok tre är jättetjock så förhoppningsvis utvecklar denna serie sig. Den har absolut potential. 

1 kommentar:

AlexiaL sa...

vad kul med en bokbloggare till från Landskrona:)
Driver bokbloggen http://bokalskarinnan.blogg.se

Men nog om det nu.
Jag har fått chansen till att hålla i en tävling tillsammans med Evas underkläder och jag hoppas du vill vara med i den:)

Kram