söndag 1 januari 2012

Läsåret 2011

En bok mer än i fjol blev det läst. Läslusten försvann totalt under hösten, men jag börjar hitta den så smått igen.

Antal lästa böcker: 75

Antal kvinnliga författare: 66

Antal manliga författare: 9

Omläsningar: 14

Bäst var: PS Jag älskar dig av Cecilia Ahern. De andra böckerna jag gav fem poäng av fem möjliga var omläsningar: En kärlekssaga av Barbara Bickmore, Bara en gång blommar hjärtat av LaVyrle Spencer och Harry Potter och dödsrelikerna av JK Rowlings.

Sämst var : Storlek 37 av Denise Rudberg, Rivaler och älskande av Nora Roberts, Jag är med bandet av Pamela Des Barres och Förgörelsen av Guillermo Del Toro.

Mycket kvinnliga författare även i år. Kan vara för att jag för tillfället helst vill ha lite kärlek med i böckerna jag läser, även om det är deckare eller skräck. På tal om skräck, väldigt lite sådana böcker i år och det har sin förklaring i att jag inte riktigt vågar läsa sådana böcker just nu. Ja, jag vet att jag är fånig - men även väldigt mörkrädd.

En hel del omläsningar som jag skyller på filmens värld då det är Harry Potter och Twilight som står för det mesta av omläsningen. Sen har jag ju mina två biblar, En kärlekshistoria och Bara en gång blommar hjärtat, som jag läser en gång om året ungefär.

True Blood gavs ut på svenska av Månpocket och därför var jag tvungen att läsa om även dessa.

Bästa boken i år var PS Jag älskar dig. Jag brukar inte läsa böcker där jag vet att jag kommer att gråta. Är SÅ blödig. Men denna slukade jag. Och älskade. Däremot tyckte jag inte Aherns andra böcker var lika bra.

Jag har faktiskt tagit tag i en del av mitt nyårslöfte från i fjol och läst en del dammsamlare. Men det finns MÅNGA kvar så jag förlänger nyårslöftet ett år till.

1 kommentar:

Hundöra sa...

Jag gillade inte så mycket boken "PS. Jag älskar dig", tycker filmen var bättre.

Såg att du läser en del Vampyre Acadamy eller vad serien nu heter :) Är de bra?