fredag 13 januari 2012

Julia - Anne Fortier +++++

En spänningsfylld roman baserad på världens mest kända kärleksdrama!

Julie Jacobs ärver nycklar till en bankbox som finns i den italienska staden Siena. Tillsammans med nycklarna finns ett brev som berättar om en värdefull familjehemlighet. Snart påbörjar Julie en farofyllda resa till Italien för att söka efter sanningen om sin mamma och hennes släkting Giulietta.
Kan det vara så att det är samma Giulietta som var förälskad i den unge Romeo som en gång i tiden inspirerade Shakespeare att skriva Romeo och Julia? Kan det vara så att hon faktiskt är släkt med den verkliga Julia bakom den odödliga kärlekstragedin? Och är det så att det fortfarande finns en förbannelse som vilar över hennes släkt? Hon kommer snart att få veta mer kusligheter om hennes egen mammas plötsliga och för tidiga död. Och hon kommer också snart att träffa en man vid namn Romeo...

Jag älskade denna boken! Fortiers beskrivningar av Siena fick mig att vilja åka dit nu! Ser ännu mer fram emot Rom i maj. Boken utspelar sig både i nutid och på 1340-talet och detta markeras tydligt i kapitelindelningen. Boken följer troget handlingen mellan de olika historierna. Jag kom på mig med att läsa långsammare ju mindre bok jag hade kvar - jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut. Denna boken måste man läsa!!

1 kommentar:

Boktokig sa...

ja, visst var den bra!!! Jag ville inte heller att den skulle ta slut!!!