söndag 6 november 2011

Törst - Richelle Mead ++++

Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.

Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer.

I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.

Man blir inkastat direkt i handlingen och har i början lite svårt att hänga med i svängarna. Men till sist lägger sig allt till rätta och man får förklaringen till alla saker som händer.

Detta är en ny sorts vampyrhistoria där det finns goda, onda och halvvampyrer. De goda vampyrerna är nästan allihop kungliga och halvvampyrerna är deras beskyddare mot de onda vampyrerna. Det gäller att hänga med i svängarna.

Inga kommentarer: