tisdag 16 augusti 2011

PS Jag älskar dig - Cecelia Ahern +++++ (++++++++++++)

Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de. Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka. Men ändå gör han det...


Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: Listan. I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen.

Vilken bra bok!!! Och så sorglig. Jag skrattar och gråter om vartannat. Jag vill läsa den fort, fort, fort för att få reda på hur den slutar. Samtidigt vill jag läsa låååångsamt för jag vill aldrig att den tar slut. Så underbar! LÄS!!!


5 kommentarer:

Jenny sa...

Har sett filmen och det är likadant med den, skratt och gråt om vartannat.... kanske ska läsa boken också, böckerna är ju nästan alltid bättre.... :o)

Hundöra sa...

Jag har precis läst boken. Har inte hunnit recensera den än dock. Jag tyckte dock filmen var bättre. Tyckte inte om Holly i boken.

Malin sa...

Ja har inte sett filmen ännu. Tänkte göra det imorgon....

Sara sa...

Jag ser inte boken och filmen som samma historia, utan två vitt skilda historier inom samma område (make dör och lämnar meddelanden efter sig), då de har tagit bort och ändrat så mycket i filmen. Till exempel så finns inte Hollys familj med i filmen och när jag läste boken så var det familjen Kennedy som jag fastnade mest för.

Jessica sa...

Har både läst boken och sett filmen och jag ger högre betyg åt boken. Som vanligt får de släppa mycket i filmen som finns i boken, tyvärr!