tisdag 2 augusti 2011

När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var - Jessica Andersson ++++

Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.

Detta är en riktigt snabbläst bok med superkorta kapitel. Därmed inte sagt att det inte är en bra bok. Jag gillar Jessica Andersson och att läsa hennes historia gör mig ännu mer imponerad av denna tjej som har fått utsått så mycket och tagit sig så långt! Läs!

2 kommentarer:

Boktokig sa...

Hej! Grattis! Du vann bokmärket hos mig. Skickar du din adress till mig?

Boktokig sa...

Du skickade ingen adress? Dit jag kan skicka bokmärket.