måndag 4 juli 2011

Hannahs lista - Debbie Macomber ++++

Älskade Michael, jag vet att det här brevet kommer som en chock för dig …

På årsdagen av sin hustrus bortgång får Michael Everett ett brev … från Hannah. I det påminner hon honom om sin kärlek och berättar att hon har ett sista önskemål: Jag vill att du ska gifta om dig. Hon skriver att hans liv måste bestå av mer än att bara sörja henne, och att hon valt ut tre kvinnor som hon vill att han ska lära känna lite bättre.

Först på Hannahs lista är hennes kusin, Winter Adams, som driver Le Café på Blossom Street. Den andra är Leanne Lancaster, en av de sjuksköterskor som tog hand om Hannah på onkologen. Michael är bekant med dem båda, men den tredje kvinnan, Macy Roth, har han aldrig tidigare hört talas om.

De tre kvinnorna bär alla på sina hjärtesorger. Winter sörjer ett krossat förhållande, Leanne är skild från en man som svindlade det sjukhus hon jobbar på, och Macy saknar en egen familj men tröstar sig genom att rädda bortsprungna djur – och människor … Hon är energisk, kreativ och excentrisk; Michaels raka motsats.

Hannahs lista visar sig leda honom till den kvinna som kan hjälpa honom finna kärleken igen.

Detta är en riktig feel-good roman som man inte ska börja läsa på tåget. Den börjar väldigt sorgligt och jag är rätt blödig... Men Michaels motvilja att träffa dessa kvinner förstår man, och man känner med honom. Man förstår ganska snabbt vilken kvinna han väljer även om inte han förstår det.

1 kommentar:

Amy sa...

Du, vi har nog väldigt lik smak när det gäller böcker. Jag har läst två av Debbie (och gråtit hehe) och denna låter verkligen som en jag skulle tycka om. =)