tisdag 7 september 2010

Systrar i jeans - Tredje sommaren - Ann Brashares +++

För en utomstående kan de se ut som vilka jeans som helst. Men Lena, Tibby, Carmen och Bridget vet att Jeansen är magiska. De har nämligen förmågan att förvandla fyra helt vanliga tonårstjejer till fyra snygga, självsäkra unga damer som tar för sig av livet.


Jeansen kom till tjejerna för två år sedan när de skulle vara ifrån varandra för första gången. Nu står de inför sin sista sommar tillsammans. De ska precis gå ut high school och efter sommaren ska de börja på college. Kanske kommer de aldrig mer bo i samma stad igen. De är helt enkelt på väg att bli vuxna - och aldrig har de behövt Jeansen så mycket som nu.

Boken är väldigt sorgesen då den handlar mycket om att tjejerna ska skiljas från varandra på hösten. Carmen ställer till det rejält när hon får reda på att hon ska bli storasyster. Och hur ska det gå för Lena - kommer hon över Kostas? Jag läser vidare

1 kommentar:

Emmas Bokhylla sa...

Jag har aldrig last nagra av bockerna i den har serien, men de verkar lovande! minns nar de precis hade kommit pa svenska, de fanns overallt!