måndag 14 juni 2010

Resehandbok för singlar - Liz Tuccillo +++

En vanlig dag i oktober får Julie Jensen nog! Hon är trött på sitt singelliv i New York och trött på sina dysfunktionella vänner som aldrig tycks kunna göra något rätt. Julie bestämmer sig för att ge sig ut i världen för att se hur andra i hennes situation lever. Hon lämnar sitt hem, sitt jobb, sin familj och sina vänner till förmån för Paris, Rio, Sydney, Bali, Beijing, Mumbai och Reykjavik.

Det blir en omtumlande resa där Julie blir kär, får sitt hjärta krossat, upptäcker världen och lär sig mer än hon någonsin trodde var möjligt. Full av ny kraft återvänder hon till New York där hon bestämmer sig för att skriva en bok om det fruktade singellivet!

Bitarna i boken som utspelar sig i NY (man får följa Julies vänner i NY samtidigt som hon är ute och reser) och de delar där Julie rör på sig är riktigt bra och intressanta att läsa. Men mitt i allt börjar hon svamla om statistik och får djupa tankar och dessa bitar kunde man enligt min mening lätt ta bort. Dom får hela handlinge att stanna upp och jag tycker rent allmänt att dom är väldigt tråkiga.

Detta är en ren chick-lit med lite annorlunda slut (utan att säga för mycket). Och om man gillar Dumpa honom! gillar man nog denna också.

Inga kommentarer: