måndag 3 maj 2010

Äppeldalen av Deborah Smith +++

Hush McGillen är den femte generationen i släkten där alla kvinnor bär namn efter Sweet Hush, det äpple som gjort familjen och fruktodlingen berömda långt utanför Georgias gränser.
Hon är stolt över vad hon åstadkommit och medveten om hur omvärlden ser henne: en beundrad ung änka, framgångsrik affärskvinna och lycklig mor till sonen Davis.
Men när Davis kommer hem från universitetet med en nyhet som slår ner som en bomb, börjar ett nytt skede i Hushs liv. Utan förvarning är hennes hem belägrat av journalister, fotografer och Secret Service-män. För vad Davis har gjort är plötsligt en angelägenhet för hela nationen han har i hemlighet gift sig med dottern till USA: s president.

Inte alls den chick-flik som jag först antog. Man får följa med Hush när hon tänker tillbaka på sitt liv och hur hon fick slita för att klara av livet. Och presidentparet är helt mänskliga. Helt klart en mysig och läsvärd bok.

1 kommentar:

Amy sa...

Jga trodde precis som du att det var en chic-lit men blev positivt överraskad. Tyckte slutet var sisådär, jag hade gärna fått läsa mer om familjen McGillen. =)