onsdag 12 augusti 2009

Förbjuden frukt ++++


Sydney Waverly tvingas hals över huvud fly från sin man David, som misshandlat och hotat henne. Med sig har hon deras gemensamma dotter Bay. Det blir en dramatisk flykt som för henne tillbaka till familjens hus i Bascom, North Carolina, där storasyster Claire fortfarande huserar i föräldrahemmet med den fantastiska trädgården fylld av allehanda örter, frukter och bär. Mitt i trädgården står ett urgammalt äppelträd. Claire vet att hon inte får äta från trädet, däremot använder hon sig av trädgårdens alla andra ingredienser när hon lagar mat och bakar pajer i den lilla cateringfirma hon driver.

Sydneys plötsliga ankomst blir en dramatisk vändpunkt i Claires stilla småstadsliv och hon ställs inför nya val och möjligheter - inte minst genom den nye grannen som börjar uppvakta henne. Men Sydney drar också med sig orosmoln. Den man hon lämnat letar efter henne och dottern, och han är kapabel att ta till våld för att få sin vilja fram. Sydneys återkomst sätter också igång skvallret i staden - alla vet att hon stack från staden på grund av en olycklig kärleksaffär. Hennes ungdomsförälskelse är numera gift, men Sydney utgör fortfarande ett hot mot idyllen.

Titlen på denna tycker jag är väldigt missvisande. Den engelska titlen, Garden Spells, är så mycket bättre. Claire och Sydney hittar sakta men säkert tillbaka till varandra medan de tillintetgör en hel del vanföreställningar de haft om varandra. Det är en väldigt mysig bok som jag slukade. Den hade gärna fått vara dubbelt så tjock så att den varade längre. Men har en mysig känsla i hela kroppen efter att ha läst den!

Inga kommentarer: