söndag 19 april 2009

Intrång ++++

Asbury Park i New Jersey var under första hälften av 1900-talet ett blomstrande sommarnöje som lockade badturister från hela New York. Juvelen i kronan var det exklusiva Paragon Hotel - byggt av en excentrisk miljonär med en mayapyramid som förebild. När Asbury Parks glansdagar var över och staden förföll barrikaderades alla ingångar till hotellet. Sedan 1970 har det stått orört.

En kylig oktoberkväll samlas fem personer i det nu nedgångna Asbury Park. De är urbana utforskare, de undersöker övergivna byggnader, och har siktet inställt på Paragon Hotel - ett drömobjekt för en urban utforskare. De tar sig in via en servicetunnel, men väl inne står det klart att en i gruppen har en egen agenda för intrånget. Dessutom upptäcker de snart att de inte är ensamma. Där inne i mörkret lurar något långt mer ondskefullt än de någonsin kunnat föreställa sig. Och allteftersom natten skrider kryper det närmare inpå.

Denna bok sträckläste jag med stor spänning. Jag trodde först att det var en övernaturlig bok a la King eller Koontz, men vad fel man kan ha... Inte för att jag är besviken. Man fastnar i boken från sidan ett och till sista sidan läser man med andan i halsen. Här finns inga tråkiga passager utan fullt ös rakt igenom.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hmm lät verkligen spännande! Kanske nått jag kan låna vid nått tillfälle...?

..:Sppookie:.. sa...

Ja det är verkligen jätte synd att dom gav sig på henne igen.. trodde inte dom skulle våga det..

Egentligen skulle man vilja sitta vakt i hennes kiosk med henne.. för att överrumpla dom om dom kommer igen..

Vet du om hon mår bra? hörde att hon hade fått en knytnäve i ansiktet?

kram kram