måndag 2 mars 2009

Landet bortom haven+++

Året är 1768. Susan Penhalligan och Jonathan Cadwallder förälskar sig som redan som tonåringar. När Jonathan får chansen att delta i en forskningsresa till Tahiti och Australien lovar Susan att vänta på honom hemma i Cornwall. Men månaderna blir till år och en dag inträffar en katastrof i Susans familj som ändrar allt. När Jonathan återvänder från sin resa är Susan redan gift. Ödet tycks ha skilt dem åt för alltid. Till en dag då de möts igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven ...

En bok som börjar väldigt speciellt med aborginerna i Australien och fortsätter i 1700-talets England, och sedan varvas de här historierna. Susan Penhalligan tvingas gifta sig med prästen istället för med Jonathan. Prästen älskar henne och de får ett bra äktenskap - tills den dagen då Jonathan återvänder (14 år senare) och Susan är otrogen. Pga Susans svek tvingar prästen hela familjen till det nya landet - Australien, en straffkoloni för brittiska fångar.

Boken är bra. Lite hoppig i handlingen och ett väldigt oväntat slut. Men det känns faktiskt som om det kan ha gått till så här när britterna landsteg i Australien. Författaren har gjort en grundlig efterforskning. Helt klart läsvärd en regning söndag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du om att det finns en fortsättning? Den heter iad De modigas rike.

Amy sa...

Jag har denna bok och nästa i serien hemma men har ej läst dem än. Nu fick jag absolut lust att börja med dem. =)
Tamara McKinley är en underbar författare överhuvudtaget....har du läst ngt annat av henne???

Malin sa...

Nej, jag visste inte att det fanns en fortsättning. Får ta och kolla upp det.

Nej, detta var den första boken jag läste ev Tamara McKinley, men jag har fler i bokhyllan...