måndag 23 februari 2009

Varsel av Stephen King +++

Varsel (The Shining) hade jag stora förväntningar på. Jag har aldrig lyckats se hela filmen, eftersom jag byter kanal/stänger av när jag blir rädd... Men boken brukar jag inte ha några problem med. Så jag hittade Varsel i en boklåda och tänkte: varför inte?

Alla känner väl till historien men en liten recap: Jack, Wendy och Danny flyttar till Overlook hotell för att Jack ska vara fastighetsskötare där under den långa kalla vintern. Allt går hyfsat bra tills dess att snön faller och de blir innestängda. Då börjar Jack se syner, höra röster mm. Och inte bara Jack. Även Wendy hör en del och Danny har full koll - han har ju Strålningen. (Någon sa till mig att Jack blev schitzofren, men så är inte fallet, kan jag meddela)

Stephen King har ju som bekant luktat på både en och två saker i sitt liv och under denna tid skrivit böcker. Det märks lite här, denna är skriven under en djupare period. De partier i boken som för handlingen framåt (ex när Danny utforskar hotellet) är jättebra och riktigt skrämmande. Men sedan finns de partier i boken där man gäspande tar sig genom funderingar över livet och döden och livet och döden och (ja ni fattar). Dessa kunde man hoppa över, korta ner boken med 100 sidor och den hade haft en 5:a i betyget.

Nu ska jag bara ta mig igenom filmen oxå...

1 kommentar:

Lina sa...

Du bara MÅSTE ta dig genom filmen Malin! (Den riktiga då som King själv vart med å regisserat...! Inte den kassa med Nicholson :-S
The Shining med Steven Weber å Rebecca DeMornay e grymt bra! :-)