måndag 26 januari 2009

Nyckeln till sanning++++

Ödet hade sammanfört de tre unga kvinnorna Malory, Dana och Zoe då de som enda gäster var inbjudna till Warrior's Peak, det ståtliga huset på höjden. De mystiska värdarna talade om legender från svunna tider och erbjöd dem en stor summa pengar om de under en viss tid lyckades finna de tre nycklar som höll tre prinsessor fångna i en djup sömn.

Nu är det Dana Steeles tur. Danas stora passion i livet är böcker. Och hon är övertygad om att det är här hon ska söka nyckeln till sanningen. Hon har inte många dagar på sig och ännu ingen ledtråd. I hennes närhet finns hela tiden författaren Jordan Hawke, en gammal ungdomskärlek som en gång krossade hennes hjärta.

Efter att ha läst ut del ett kastade jag mig över del två, Nyckeln till sanning. Man kastas rakt in i handlingen och slipper den tråkiga inledningen från del ett. Boken rör sig hela tiden kring Dana, Zoe och Malory och de tre kliiarna Jordan, Flynn och Brad. Kvinnorna håller på att öppna en skönhetssalong/bokhandel/galleri och killarna är riktiga karlakarlar som tar hand om sina kvinnor.

Vill man läsa djupare böcker är detta ingenting att befatta sig med. Men som lättsam underhållning är det kanon! Jag kastar mig över del tre, Nyckeln till mod.

Inga kommentarer: