tisdag 15 april 2014

Borta.... =(

Om nån har hittat min läslust så får ni gärna lämna tillbaka den. Hittelön utlovas!

söndag 6 april 2014

Och sen Paulette - Barbara Constantine ++++

Ferdinand är i sjuttioårsåldern och lever ensam på en stor tom gård sedan sonen flyttat därifrån med sin familj. En dag, efter en våldsam storm, hotar grannen Marcelines tak att rasa in och Ferdinand föreslår att hon ska flytta in hos honom. Efter hand ansluter fler personer och bildar ett udda kollektiv på gården. Den nyblivna änklingen Guy, systrarna Lumière som drivs från sitt hus, ett par vilsna studenter, en spirande kärlek och några djur. Och sedan Paulette ...

[sekwa] förlag har specialiserat sig på franska författare, och tack vare min väninna Line, som är frankofil så har jag också stiftat bekantskap med dessa författare. Denna boken var så mysig. Inget drastisktsom händer i boken, men berättelsen rör sig framåt i behaglig takt och jag vill hela tiden fortsätta läsa.

Livet efter dig - Jojo Moyes +++++

Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.
Åh, så bra denna boken var. Jag ville inte att den skulle ta slut - samtidigt som jag ville sträckläsa för att få reda på hur den skulle sluta.

Insurgent - Veronica Roth +++

Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

Jag gillar fortfarande berättelsen men jag retar mig nåt fruktansvärt på Tris. Jag vill, men jag kan inte, men jag måste... Så funderar hon inför varje beslut hon tar.