fredag 30 december 2011

Kitty och marionettdockans hemlighet - Carolyn Keene +++

Kitty, Bess och George är i Paris på semester, och en av kvällarna ska de se en alldeles unik dockteaterföreställning, Mimi, Kvinnan de lånar lägenheten av, har en Marionettteater som funnits i släkten i generationer.
Men föreställningen som de tre vännerna ska se kan bli den sista någonsin. mimi har inte råd att behålla teatern. När dockorna dessutom blir stulna och en brand bryter ut, blir det uppenbart att någon verkligen vill att hon ska förlora den? Men varöfr? När Kitty inser att det finns en gömd skatt på teatern börjar hon ana oråd...

Flickan från tjugotalet - Sophie Kinsella ++++

Lara har alltid haft en väldigt livfull fantasi. Men nu börjar även hon undra om hon kanske håller på att bli galen. Normala kvinnor hemsöks väl inte av spöken? Men, Lara har fått besök av sin gamla döda släkting tant Sadie - i form av en ung, rättfram Charlestondansande kvinna. Sadie vill ha hjälp att hitta ett försvunnet halsband, utan det kan hon inte lämna jordelivet. Lara har alldeles redan fullt av egna problem - utan döda släktingar - hennes bästa vän och affärskompanjon har rymt och hon har precis blivit lämnad av sin pojkvän. Men när Lara umgås med Sadie händer det spännande och ovanliga saker, Sadie kanske till och med är lösningen på några av hennes problem? Kan två kvinnor från helt olika tider och dimensioner bli vänner, och till och med lära sig något om och av varandra?

Jag gillar inte alls Kinsellas böcker om en shopaholic, men hennes övriga böcker är definitivt underhållande. Jag kom på mig själv flera gånger med denna boken att jag skrattade högt. En gång på tåget hem...

söndag 25 december 2011

Dance with the devil - Sherrilyn Kenyon ++++

En Dark Hunter bok.

Förvisad till Alaska i nio hundra år för sin dåliga attityd får Zarek, en dark hunter, en andra chans när gudarna skickar Astrid, en syster till de tre ödesgudinnorna, för att bestämma om det finns tillräcklig godhet i Zarek för att det ska vara värt att rädda honom. 

Massa action från första till sista sidan. Jag gillar Kenyons berättelser på engelska, mycket bättre än de två som blev utgivna på svenska: Nattens lekar och Nattens begär.

lördag 24 december 2011

söndag 18 december 2011

Snutte!

Från Zooborns

Kan man bli sötare????

lördag 17 december 2011

Herrelös - Rachel Vincent ++++

Det finns bara åtta kvinnliga varkatter kvar i världen. Jag är en av dem.


Jag ser ut som vilken student som helst, men jag är en varkatt – en shapeshifter – och jag lever i två världar. Trots mina föräldrars protester har jag lyckats undkomma min flocks alla krav och förväntningar och skapat mig ett normalt liv. Ända tills en strykarkatt överföll mig.

Jag hade varnats för strykarkatter – varkatter utan flock, ständigt på jakt efter någon som jag: en attraktiv och fertil hona. Jag undkom men fick veta att två av mina medkatter försvunnit. Min närkontakt med faran var allt flocken behövde för att kalla mig tillbaka, för min egen säkerhet påstod de. Men jag är ingen kattunge och är beredd att utmana vem som helst – och vad som helst. Även herrelösa strykarkatter …

Detta är en bok från Harlequin, men låt inte det lura er. Den är välskriven och riktig, riktigt bra. Hade den blivit utgiven på ett seriöst förlag tror jag att många av mina bokvänner hade kastat sig över den för länge sedan. Detta är del 1 av 5 (än så länge) och jag kommer garanterat att läsa vidare!

måndag 12 december 2011

Läslust efterlyses!

Den senaste veckan har jag haft semester. I tio dagar rent av. Och jag har inte rört en bok... Jag efterlyser min läslust!! Jag var på biblioteket igår och lånade hem åtta nya böcker + alla olästa jag har i bokhyllan och de två jag redan påbörjat... Så matrial saknas knappast..


Om någon tagit den, får ni gärna lämna tillbaka den NU!

Yttersta offret - Richelle Mead ++++

Mord. Kärlek. Svartsjuka. Och det yttersta offret.

Om två veckor kan Rose vara död. Vad är hon beredd att offra för att bevisa sin oskuld?
Drottningen är död och Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi. Men hennes planer krossas när Abe, hennes opålitliga far (och så kallade advokat), kommer med nyheten att Rose ska avrättas om två veckor. För första gången i sitt liv är hon riktigt, riktigt rädd.

Samtidigt befinner sig Rose bästa vän Lissa vid hovet i en livsfarlig kamp om tronen. Men kanske finns det ett sätt att motarbeta de krafter som håller på att splittra moroi och bevisa Rose oskuld? Plötsligt står Rose och Lissa inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Tänk om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra.

Sista boken i serien är andlöst spännande! Jag har älskat att plöja igenom denna serien och tycker det är trist att det inte kommer fler böcker om Rose och Dimitri.

Andens kraft . Richelle Mead ++++

"Det är stor skillnad mellan ett hotbrev och ett kärleksbrev, även om den som skriver hotbrevet faktiskt påstår att han älskar dig."
Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja.

Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!

I denna boken händer det mycket, hela tiden, och det är kul att läsa. Dessutom slutar den med en cliffhanger som gör att man kastar sig över sista delen i serien.

fredag 2 december 2011

Semester!!!

När jag började min fasta anställning på Polisen fick jag en bunt semesterdagar, och nu var det dags att använda några. Jag tog fem dagars semester och lyckades få till det så bra att det blev tio dagars ledigt =)

Och dom är fullspäckade! Det ska gås på musikal med bokklubben, Legally Blond i Malmö, mamma och jag ska till Helsingör samt baka, det ska drickas glögg först med Lynn o Co sedan med Line och Jonas, det ska badas med syrran och städas garderober. Taxi Skåne bjuder på julbord och jag ska shoppa med Åse. Detta blir en bra semester!


Och idag slängde jag in semesteransökan för Italienresan i maj..... Just saying....