onsdag 30 mars 2011

Gästbloggare

Hypnotisören av Lars Kepler
Tjoof. Jo ljudet då man drar en sugpropp loss från en kakelplatta, så kändes det när spänningen släppte dvs. när boken var slutläst. Jag vet att många redan bloggat om denna men nu har jag läst den och nu e det min tur att recensera.  Jag har läst böcker under många år och nog aldrig läst en som så fullständigt suger ner en i storyn och håller en fast. Sida efter sida ändå till slutet. Jag tänker inte avslöja något om storyn för er som till äventyrs missat denna. Men då så. Läs den för guds skull. Om ni gillar kriminalromaner/ deckare så är detta den bästa jag kan rekommendera just nu. Ska kasta mig över nästa i serien direkt. Hoppas att det snart kommer ytterligare en.
Gästbloggare och bror till Malin.
God läsning.
Göran

En dag - David Nicholls +++

Två människor. Tjugo år. En dag.

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig ...

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?

Jag hade jättehöga förväntningar på denna boken som har varit överhypad på alla bloggar. Det känns som att jag är sista personen som läser den. Och jag är besviken.
 
Jag gillar konceptet med att man en dag per år får titta in i huvudpersonernas liv och se vad som händer. Och gissa vad som kommer att hända resten av året. Innan man får svaret (i de flesta fall) i nästa kapitel. Men delar av boken är så långtråkiga. Framför allt Dexters delar. Han super och knarkar och har sex sida efter sida efter sida.... Men Emma gillar jag. Hon har skinn på näsan!

Och så gillar ja inte slutet...

söndag 27 mars 2011

Kitty och den vita vålnaden - Carolyn Keene +++

Kitty och hela gänget av vänner och pojkvänner åker till Hawaii för att lösa ett mysterium på en stor gård. Värdparet som bor där har nattetid sett en vitklädd kvinna dansa i paviljongen på gården.

I denna boken hadejag mest roligt åt framsidan. Den ska föreställa Kitty, men ser mest ut som en medelålders dam.

onsdag 23 mars 2011

Jag är med bandet - Pamela Des Barres ++

Den legendariska och ökända skildringen av det vilda groupielivet presenterad av den mest berömda supergroupien av alla!

Direkt efter high school drog Pamela Des Barres till Hollywood och den vibrerande musikgatan The Strip, platsen där ALLA rockstjärnor rumlade runt. Det var slutet av 60-talet och droger, frisläppt sex och rockmusik blev hennes livsstil.

De följande tio åren delade hon säng med Mick Jagger, Jimmy Page, Keith Moon, Waylon Jennings, Jim Morrison och många fler.
Pamela Des Barres befann sig hela tiden i händelsernas centrum under den mest omvälvande eran av rockhistorien.

Denna boken är en enda lång name-dropping fest, blandat med avsugningar och narkotikaintag. Jag tröttnade redan på sidan 40 men tvingade mig att läsa klart boken då den var till vår bokklubb. Framförallt irriterade jag mig på att vissa uttryck var tvungna att skrivas tre gånger, typ: "den RIKTIGARIKTIGARIKTIGA Frank Zappa!"

Kitty och hemligheten på den gamla vinden - Carolyn Keene +++

Kitty hade vid flera tillfällen blivit ombedd att ta fast tjuvar av olika slag. Hon hade ju ett gott rykte som amatördetektiv. Men att få fatt i en som hade stulit noter och publicerat dem som sina egna var helt olikt allt vad hon tidigare sysslat med.
-Jag skall göra allt  vad jag kan för att hjälpa er, lovade Kitty.
Men hur skulle hon bära sig åt? Var skulle hon börja leta?

Det är hög action i Kitty-böckerna. Här är det spöken, skelett, dödliga spindlar och nattliga besök i salig röra.

måndag 21 mars 2011

De som går igen - Marcus Sedgwick ++++

Recensionsexemplar från förlaget.

När skogshuggaren Tomas och hans son Peter mitt i vintern slår sig ner i den ogästvänliga byn Chust, gräver Tomas ett brett dike runt deras hus och låter den framforsande floden fylla vallgraven med vatten. Peter förstår inte varför hans pappa gör detta, eller varför han bär med sig en avlång, illa medfaren låda vart de än reser och vars innehåll Peter aldrig får veta.


Men Tomas är en man med ett hemligt förflutet, ett förflutet som för död och förintelse med sig. När de döda i Chust börjar resa sig ur sina gravar måste både far och son möta en själlös fiende och gå ett skrämmande öde tillmötes.

Marcus Sedgwick har efter grundliga efterforskningar om vampyrlegenderna förlagt sin historia till ett avlägset och illavarslande landskap i 1600-talets Östeuropa. Men De som går igen är mer än bara en vampyrberättelse. Det är berättelsen om en far och hans son, om förlust, försoning, ung kärlek och beslutsamhet.

En snabbläst ungdomsbok som var riktigt bra och spännande. Lagom skrämmande. Helt klart läsvärd!

onsdag 16 mars 2011

Frost - Maggie Stiefvater +++

Recensionsexemplar från förlaget.

Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde vara lycklig. Men det är hon inte. En våldsam feber rasar i hennes kropp och för var dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?


Samtidigt dras Isabel, som redan har förlorat sin bror till vargarna, obönhörligt till flockens senaste medlem, den farligt sexige Cole. Men Cole är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...

Boken är delvis spännande, framförallt slutet som gör att man vill läsa bok tre omedelbart. Men mellan varven blir boken så seg. Man vill bara komma vidare i historien. Tycker att det är väldigt mycket tjatande om Sam och Grace känslor.

Kitty och mysteriet på Dimmornas hed - Carolyn Keene +++

Akta er för Dimmornas hed, sa kvinnan. En gång i tiden var området tillhåll för mördare och andra ondskefulla personer. Numera är det deras vålnader som huserar där.

Kitty har precis anlänt till det gamla godset Moorsea, som är omgjort till hotell. Hon ser fram emot en efterlängtad ledighet, och att bada i havet, spela tennis och rida tillsammans med sin kompis George. Men de hinner knappt packa upp sina väskor förrän underliga och skrämmande saker börjar inträffa på Moorsea.

Går en galning lös i trakten? Eller talar ryktet sant spökar det på Dimmornas hed?

Jag håller på att samla på mig gamla Kitty-böcker och tycker det är urmysigt att krypa upp med en Kitty-bok då och då.

Plum Spooky - Janet Evanovich ++++

Detta är den sista "between-boken"  om Stephanie Plum. Denna gången är det Halloween och lite spöklik stämning i boken.

Diesel kommer åter på besök och flirtar hejdlöst med Stephanie. Men denna gång är det Diesels kusin som ska infångas och han är riktigt farlig. Två gånger lyckas han kidnappa Stephanie. Men Ranger är aldrig långt bort.

Nästa bok i serien kommer i maj.

onsdag 9 mars 2011

TÄVLING

TÄVLING!!!

Nu är det dags för en tävling här på bloggen och det man kan vinna är den nyutkomna boken Feber av Maggie Stiefvater.

Det som krävs är att man skriver ett inlägg på sin egen blogg med en länk till detta inlägg OCH att man anmäler sig i kommentatorsfältet med en länk till tävlingsinlägget.

Sista dagen att tävla är 20 mars och vinnare kommer att meddelas här på bloggen den 21:e.

Lycka till!


lördag 5 mars 2011

Between the Plums - Janet Evanovich +++

Detta är en samlingsbok med tre av totalt fyra "mellanromaner" som inte har något egentligt syfte mer än att vara underhållande. Alla historierna utspelar sig på olika högtider: Julen, Valentines day och St Patricks day.

Den första delen som utspelade sig under julen var lite långdragen, men de andra två var klart läsvärda. Och mycket underhållande. Två av Stephanies bilar gick upp i rök och testosteronet osar. Dock inte favoritgrabbarna Ranger och Morelli utan Diesel.

Men jag är fortfarande i team Ranger. Han ringer till Stephanie och säger: Babe. Och både Stephanie och jag smälter.

torsdag 3 mars 2011

Lite bilder

Det var lingon till middag...
Vi skulle ha spelkväll hemma hos syrran och eftersom jag var i stan lagom till middagsdags bjöd jag in mig själv på middag. Menar - vem kan motstå sällskapet av det här underbara charmtrollet?

Värsta yrvädret
Efter lilleman hade lagt sig firade vi min nya tjänst.
Åså lite shopping - Say hello to my new darlings

onsdag 2 mars 2011

Jamies America +++

Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land - Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.

Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig "soul food" från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf'n'turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranite.

Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.

Nja, denna boken var förvisso väldigt intressant att läsa. Men så mycket recept var där väl inte som jag kände för att prova. Nästan varje recept innehåller chili - även efterrätter. Men pecanpajen ska jag nog testa att göra ändå...