fredag 31 december 2010

2011


GOTT NYTT ÅR, KÄRA LÄSARE!!!

Blå dahlia - Nora Roberts ++++

Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek? Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro?


Jag har gått och väntat på sista delen i denna triolog innan jag började läsa första delen. Jag vet nämligen hur jag är. Jag vill läsa hela på en gång. Och första delen gör mig inte besviken. Jag älskar Nora Roberts böcker och dom ger mig det jag förväntar mig. Här har hon även blandat in ett spöke - och jag är i himmelriket.

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Oj, mycket! Sorliga slut i böcker och filmer. Om djur blir illa behandlade, kan t ex inte se Animal cops på Animal planet. Lyckliga slut i typ Extreme Home makeover. Om jag förlorar någon. På begravningar.

torsdag 30 december 2010

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Att mysa ner i soffan med missarna och bara vara. Fika med vänner. Läsa en bok.

onsdag 29 december 2010

Dag 22 - Det här upprör mig

Orättvisor. Rökare som inte tar hänsyn. Barn som blir misshandlade. Folk som är "small-minded".

tisdag 28 december 2010

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Min student! Så kul! Fantastiskt väder! Alla var lyckliga! Jag drack champagne i oändliga mängder! Och jag hamnade av någon anledning på förstasidan på NST.

måndag 27 december 2010

Dag 20 - Den här månaden

Den här månaden, december, har varit fruktansvärt stressig. Jag känner att jag inte hunnit med det jag ska privat. Min lägenhet ser ut som kom och hjälp mig. Och när jag väl var ledig och hade planerat att göra min lägenhet bebolig igen - då bestämmer sig min mage för att "stressa av". Jag låg och kved i soffan så ont jag hade i magen. Ingen lust att städa, kan jag säga.

Men en vecka kvar av denna månaden, och året, så nu ska jag försöka klämma in lite städning. Trots att jag jobbar sex av sju dagar.

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag ångrar att jag inte kämpade mer för min hund när vi skulle separera. Men jag mådde rent ut sagt skit. Och det var faktiskt viktigare att kämpa för Harley. Ibland måste man välja - även om det inte är så kul.

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Det finns en del födelsedagar som påminner sig mer än andra. Och en stor milstolpe är på väg som jag hoppas blir min bästa nånsin. Men nu när jag försöker minnas vilken jag ska välja får det nog bli min 18-årsdag.

Det var första gången jag håll i en egen fest. Alla mina nya vänner på gymnasiet var inbjudna. Alla kom. Vi hade urkul. Jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut. Och det gjorde den inte - inte förrän fem på morgonen om jag minns rätt...

fredag 24 december 2010

God jul!

En riktigt GOD JUL önskar jag er alla!

Dag 17 - Mitt favoritminne

Det som vi återkommer till mest, jag och mina vänner är MC-träffen på Ljungbyhed. Det var tufft, det var hårt, vi jobbade som idioter och hade the time of our life! Och på vägen hem hämtade vi min lilla bebis Harley.

Dag 16 - Min första kyss

Ja... Den var trevlig... Han var snygg.... Och mer får ni inte reda på ;-)

Dag 15 - Mina drömmar

Mina drömmar är nog som folks är mest. En underbar man, fina ungar och snyggt hus någon gång i framtiden. Många trevliga vänner. Och ett jobb man triv med.

tisdag 21 december 2010

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Svart stickad tröja med stor krage

Svarta byxor

Massa vinterkläder (det är -7 ute)

Om fyra timmar planerar jag att byta kläder. Till

Röda mysbyxor

Röd myströja

Svart kofta.

måndag 20 december 2010

Uppdatering: Det blev jobb 6-15 imorgon också. Och tvätt efter 16...

Dag 13- Den här veckan

Måndag: Idag har det varit möte med pappas läkare. Sen är jag på jobb 15-22. Kommer att vara hemma 23. Så det blir inte så mycket annat gjort idag.

Tisdag: Ledig. Det ska städas. Och förhoppningsvis tvättas (har glömt boka tid).

Onsdag: LÖN!! De sista julklapparna ska inhandlas. Och jag ska åka upp till Helsingborgs lasarett och hälsa på Christa. Sen blir det jobb 16-01. Sista passet på taxi denna veckan.

Torsdag: Lunch med Åse. Sen hem till henne och göra julgodis. 17,00 är det hem till mamma och pappa för traditionsenlig provsmakning av julskinka. Sen tänkte jag lura ut Åse på en juldrink.

Fredag: JULAFTON!! Klockan tolv ska jag hem till Mia för socialt umgänge. Kvart över fyra ska jag hem till mamma och pappa på julbord och julklappsutdelande. Senare på kvällen, när pappa vill lägga sig, ska jag och mamma tillbaka till Mia för julklappsspel och mys.

Lördag: Mysa i soffan hela dagen (såvida ingen drar ut mig på rean...) Sedan är det jobb på Tages. Stressigaste kvällen på hela året. Men i år ska jag inte slå mig!

Söndag: Vilodag med pizza på menyn.

söndag 19 december 2010

Dag 12 - I min handväska

I min handväska finns det alltid plånbok, kalender, näsdukar, astmamedicin, lipsyl, värktabletter, handkräm, en penna, magmedicin och tuggummi.

Är jag på väg till eller från jobb så finns det även bok och lunchlåda i väskan.

lördag 18 december 2010

Dag 11 - Mina syskon

Jag har en bror. Eller om vi ska vara jättepetiga så har jag en halvbror - vi har samma pappa. Min bror heter Göran. Han är lite äldre än jag. Typ femton år.

Han bor i Värmland med fru och två barn. Och katter. Och rottweiler. I ett jättefint hus.

Men det var bättre när dom bodde i Skepplanda. Det var 30 mil närmare. Mycket lättare att hälsa på.

(och eftersom jag vet att han läser min blogg: GOD JUL, BROSAN!!!!!)

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Svarta kostymbyxor

Vitt linne

Rosa stickad tröja

Svarta vinterskor

Svart vinterjacka

torsdag 16 december 2010

Dag 9 - Min tro

På pappret är jag kristen. Jag är med i svenska kyrkan och både döpt och konfirmerad. Och om jag någonsin blir gift kommer detta också att ske i kyrkan. Men inte på grund av tro, utan av tradition.

Jag går inte i kyrkan regelbundet. Bara vid dop, bröllop och begravningar.

Jag tror på spöken och oförklarliga händelser, dvs jag tror på att det finns ett liv av något slag efter döden.

onsdag 15 december 2010

Agnes Cecilia - Maria Gripe ++++

Den där krypande känslan av något oförklarligt, av att någon plötsligt finns bakom ryggen på henne och iakttar - när kände hon så första gången? Det visste inte Nora. De mystiska stegen som hördes i våningen, de underliga telefonsamtalen, den sorgsna dockan och promenaderna till ödehusets trädgård, dit hunden Ludde drog iväg med henne så fort de gick ut - vad betydde allt detta? Hon visste inte... Men långsamt, långsamt börjar det gå upp för henne att någon utanför tid och rum kanske söker kontakt...

Nora är femton år och föräldralös. Hon sörjer sina döda föräldrar och samtidigt försöker hon finna sin egen identitet. Nu när mamman och pappan är borta får hon gå längre tillbaka i tiden för att få reda på sin bakgrund. Nora dras in i ett magiskt och sorgesamt äventyr...

Denna var jättebra och jag kan inte förstå hur jag lyckats missa den när jag var ung. Men det tog hur lång tid som helst att läsa den för jag vågade inte läsa den hemma. Så jag läste bara till och från jobb. Men riktigt, riktigt bra tycket jag som sagt att den var!

Om någon har fler tips på liknande böcker för ni gärna tipsa!

Dag 8 - ett ögonblick


Första gången jag träffade Isac - min gudson. Han tittade på mig, la sig till rätta och somnade som en stock. Han var (ÄR) så fin. Nu är han stora grabben på ett och ett halvt år.

På ett års dagen. Pappa Pierre och storasyster Ebba i bakgrunden.

tisdag 14 december 2010

Dag 7 - min bästa vän

Under skoltiden var Tina min absolut bästa vän. Hon och jag blev vänner när vi var sex år. Genom hela skoltiden och en bit in under våra 20-åriga liv hängde vi ihop som ler och långhalm. Men Tina träffade Delle och blev sambo och skaffade barn (jag är gudmor till hennes äldsta tös) medan jag jobbade på krogen och jobbade dygnet runt. Så vi kom ifrån varandra lite. Men vi höll ändå kontakten. Sen tog det slut med Delle och Tina flyttade först hem till mig och sedan till en egen lägenhet i stan så då fick vi jättebra kontakt igen. Efter några år träffade hon Fredrik, flyttade till Varberg och fick en flicka till. Nu har vi inte kontakt SÅ ofta men vi vet var vi har varandra!

Nu har jag många jättenära vänner. Har inte en bästa vän utan flera och det är jag överlycklig för.

Mia  - som är som en syster för mig. Vi kallar till och med varandra för systrar. Hon är La Familia.

Helena - som har svikit Skåne för Halmstad, plugget och kärleken. Men hon dyker upp här så fort jag ber om det. (Ja vet att det är min tur att komma till Halmstad! Efter helgerna ok?)

Åse - vi har känt varandra i många år och till och med jobbat på tre (!) jobb ihop, men det har inte blivit förrän på de sista två åren som vi har blivit så bra vänner som vi har. Det är vi som försörjer Espresso House i Landskrona.

Tobias - vi började som kolleger på Knutson Casino och det utvecklades till en riktig vänskap. En sån som håller hela livet.

Dessa fyra får jag välja ut som mina bästa vänner, men det finns ett helt gäng tjejer (och killar) som bara står ett halv steg bakom, om ens det. OCH JAG ÄLSKAR ER ALLA!

Dag 6 - min dag

Min dag började med att jag vaknade av en våt nos mot min näsa. Det var Davidson som satt och nosade på mig och tyckte nog att jag skulle gå upp. Klockan var ju ändå tio...

Det blev en snabb runda till biblioteket och sedan en trevlig fika med Åse (som hade semester), Sanna (som var ledig) och Annika (som var tjänstledig. Hemskt lediga vänner jag har...) på Espresso House som vanligt. Sedan bar det av till jobb.

Mitt arbetspass var 14-22, men vid halv fem ringde mamma och bara grät. Någonting hade hänt pappa, han var på väg till sjukhuset med ambulans och hon kunde inte komma ifrån jobb (hon är undersköterska och dom är bara två på kvällen). Så kunde jag?

Jag rusade in till Mathias (chefen) och sa att jag var tvungen att ge mig iväg MED EN GÅNG. Chefen är införstådd med situationen här hemma så medan jag packade ihop mina saker beordrade han fram en taxi som företaget stod för. (Jag har världens bästa chef...) Så hem till Landskrona Lasarett medan jag föreställde mig det värsta och möts av.... En hyfsat pigg pappa som var på väg upp till avdelningen för att bli inlagd för bevakning av blodtrycket. Det hade varit lite lågt. Jag blev lite paff över att det inte var värre, men när jag pratade med mamma sen hade det tydligen varit riktigt illa hemma och mamma hade trott att han inte skulle komma hem igen... Pappa har en viss förmåga att bagatellisera saker.

Jag stannade hos pappa i en och en halv timme, sen gick jag till mammas jobb och rapporterade var pappa fanns. Sen gick jag hem. Tog omvägen om Olivers hamburgeri för mat då min lunchlåda stod kvar i Lund och allt hemma låg i frysen.

Övriga kvällen tillbringades i soffan och det blev tidig sänggång för jag blev jättetrött när allt adrenalin gick ur kroppen...

söndag 12 december 2010

Dag 5 - Vad är kärlek?

Oj, svårt att definiera. Kärlek kan ta så många uttryck. Jag älskar mina föräldrar på ett sätt. Min bror och mormor på ett annat. Men dessa är sådana "måste kärlekar" (ni förstår vad jag menar! Givetvis älskar jag min familj, men jag har inte valt dom. Dom fanns där när jag kom, eftersom jag är minst).

Jag har två dunbollar hemma som jag älskar jättemycket. Men det är ju en naturlig kärlek till små söta djur som jag har valt och fostrat. Dom betyder jättemycket för mig och jag blir helt hysterisk om något skulle hända dom.

Men sen är det ju den STORA KÄRLEKEN. Den man ska dela sitt liv med. En vän och livspartner. Det alla strävar efter. Jag vet inte riktigt hur den ser ut. Men jag tror inte den är så himlastormande som i Harlequinböcker och kärleksfilmer. Men det hade varit trevligt om den var det....

Julkonsert 2010

Mamma och jag var på Julkonserten Vår jul med Sanna, Shirley, Sonja, Björn och Brandur. OCH Måns Zelmerlöv. Den var SÅ bra! Mamma och jag har varit på många julkonserter, men denna var vi överens om att den var bäst!

Dag 4 - Det här åt jag idag

Hm... Jag sov ända tills halv ett (pga 22 timmars arbetsdag i fredags) så när jag vaknade åt jag två limpmackor med skinka och ost. Till detta drack jag julmust. Sen åkte mamma och jag till Malmö och gick på Tapas-bar. Där åt vi något med friterad ost, vitlökskyckling och kyckling med saffran. Och världens godaste friterade potatis. Till detta drack vi ett glas vin.

Efter julkonserten, medan vi väntade på tåget åt vi var sin grillad korv med bröd. När jag kom hem till Landskrona igen gick jag och Åse på Tages och där blev det två drinkar. Innan sängdags blev det nattamat bestående av 90 g hamburgare med ost och bacon och chilli cheese saker (som är mums).

fredag 10 december 2010

Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar är fortfarande gifta. Något som inte var helt vanligt när jag gick i skolan. I alla fall så består mina föräldrar av mamma Anki och pappa Åke.

Mamma. Världens bästa mamma som ställer upp i vått och torrt. Vi har aldrig varit stora ovänner, utan alltid hållt ihop. Mamma har utsatt mig för massa tråkigheter dock. När jag var 7 år gammal fick hon epilepsi. Första anfallet kom när vi var själv hemma. Jag kommer fortfarande ihåg klockrent hur allt gick till från första sekunden tills ambulansen körde iväg med henne. Jag ringde själv 90 000. I flera år blev det sedan anfall i tid och otid och massa besök på sjukhus innan man hade rätt medicinering. Nu verkar hon vara anfallsfri - i alla fall säger hon inget till mig. Sedan fick mamma cancer hösten 2009. Fy fan säger jag bara. Det var jobbigt.
Men nu är hon pigg och alert igen och drar iväg mig på äventyr - på lördag ska vi på julkonsert i Malmö. Det är vår tradition.

Pappa. Har jag ett speciellt förhållande till. Pappa har problem med spriten. Och han har samma häftiga humör som jag. Och han är den enda som kan få igång mitt humör. Jag tror mamma var rätt glad när jag flyttade hemifrån (men det skulle hon aldrig erkänna). Men pappa har alltid också funnits där om jag har behövt. På det stora hela har jag haft en lycklig barndom och jag ångrar inget. Nu är pappa gammal, snart 70. Och väldigt dålig. Åldern och spriten har tagit ut sin rätt. Tyvärr.

torsdag 9 december 2010

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek var nog på mellanstadiet. Johan hette han. Han var så söt.

Min första riktiga kärlek - min första riktiga pojkvän hette (heter) Linus. Vi träffades via mIRC. På den tiden... Var tvungen att googla honom nu bara för det. Han är gift och bor kvar i Skåne.

onsdag 8 december 2010

WHEEEE!!!!

I maj kommer nästa bok i True Blood serien!!! Dead Reckoning heter den!

Dag 1 - Om mig

Jag älskar böcker. Och katter. Jag är väldigt social. Men på sista tiden har jag kommit på mig själv med att det är väldigt skönt att sitta hemma i soffan och mysa med kissarna. Men det beror nog på att jag precis blivit singel efter ett 5-årigt förhållande och behöver vara lite för mig själv. Men om någon ringer och erbjuder något kul, som en fika eller ett biobesök, hänger jag alltid med. Bio, och filmer överlag, är ett stort intresse. Jag broderar. Och på sista tiden har jag börjat laga mat. Något man verkligen tappat efter att ha bott med en kock.

Jag jobbar på ett taxibolag. Något som är kul utom i december. Dessutom jobbar jag på en nattklubb. Något som är extra kul i december. Jag är utbildad croupier och har blivit utvald till Årets Croupier en gång i tiden. Jag smygläser harlequinböcker. Och jag älskar mina Facebook-spel. Jag tittar hellre på en film jag sett 10 gånger än ser dålig tv. Helst läser jag, men vill jag brodera måste jag ha händerna lediga.

Jag har två katter. Harley och Davidson. Harley fick sitt namn för vi hämtade honom på väg hem från MC-träffen i Ljungbyhed. Davidson fick sitt namn som en naturlig följd av Harley. Harley är 6 år. Davidson är snart 5 månader. Jag har en B-licens. För jag har hållt på med Drag-racing. Som funktionärschef. Det var ren ut sagt skitkul.
Denna "enkät" har svävat runt på massa bloggar de senaste veckorna och jag har länge funderat på om jag skulle hänga på. Och ja, varför inte? Jag börjar ev ikväll (beroende på hur mycket det blir på jobb) annars börjar jag imorgon.

Dag 01 – Om mig


Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick

söndag 5 december 2010

Söndag....

Idag, söndag, sitter jag åter på jobb. Ett extrapass på 15-20 som chefen tjatade in på mig. Jag hade ju egentligen tänkt ta ledigt hela helgen.

Men helgen har varit mycket trevlig ändå. En lång sovmorgon igår följdes av en snabb shoppingrunda där det inhandlades vomburgare för att ställa mig in hos Stina och Kjells nya vovve.

Vid halv fyra kom Stina och hämtade mig och då begav vi oss ut till den stora metropolen Ålstorp för att ha tjejkväll. Det bjöds på kalkon med alla tillbehör till middag och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Och massa rödvin till detta. Och massa prat. Kjell var i Danmark med grabbarna och trillade in genom dörren vid 23. Sen blev det ännu mera prat till ca ett när ögonen inte ville vara med längre.

Idag åt vi långfrukost och sedan körde Stina mig till jobbet i Lund på väldigt snöiga vägar. Mamma ringde vid halv tre och rapporterade att hon hade varit hemma hos två väldigt keliga kissar och gett mat (och så meddelade hon att min skinka var slut. Hm... Jag hade ett halvt paket kvar...) (Men det får dom så gärna)

Nu sitter jag på jobb med mindre än en timme kvar att jobba och längtar hem till mina duntussar. *gäsp*

fredag 3 december 2010

Nattfjäril - Jessica Kolterjahn +++

Torsdagen den 24 november 1892 tar en ung, vacker kvinna in på Hotel del Coronado i Kalifornien. Hon uppträder märkligt, verkar mycket sjuk och frågar upprepade gånger efter sin bror som aldrig kommer.


Fem dagar senare hittas hon död i en stentrappa utanför hotellet. Bredvid sig har hon en revolver. Coroner Henry Stetson rubricerar snabbt dödsfallet som självmord, men i arbetet med att säkerställa kvinnans identitet börjar frågetecknen hopa sig. Har den döda skrivit in sig under falskt namn? Var finns brodern hon väntat på?

Långsamt sugs han ner i en spiral av död, hämnd och åtrå. Samtidigt insjuknar hans hustru hastigt, och han slits mellan ett fall som påverkar honom mer än han önskar och sin hustru som snabbt tynar bort.

Nattfjäril är en fri fantasi om ett verkligt fall som utspelade sig på Hotel del Coronado, San Diego, Kalifornien. I några veckor i slutet av 1892 höll händelsen en hel nation trollbunden. Än i dag publiceras det böcker med teorier kring självmordet, och gäster på hotellet fascineras av den spöklegend som skapats kring den döda kvinnan.

Denna boken var riktigt bra, men lämnade efter sig en lätt känsla av illamående. Texten var väldigt detaljerad och målande.

De ansiktslösa - Derek Landy ++++

Skulduggery Pleasant är stjärndetektiv med skarp tunga, eldkastande benrangel och överlägsen trollkarl. Han är vän, beskyddare och mentor till Stephanie en ovanlig tjej med förkärlek för magi och monster, som också går under täcknamnet Valkyrie Cain. Tillsammans har de slagits mot fruktansvärd ondska.


Men alla som har läst de tidigare böckerna om detektivduon vet vilka De Ansiktslösa är och vet att De Ansiktslösa innebär en ondska grymmare än någon annan. Nu kommer de! Och det är Skulduggery och Valeries jobb att stoppa dem. Tillsammans med en handfull trollkarlar och en riktigt odräglig tonårig kille.

I den tredje boken var det riktigt bra drag. Den var snabbläst och man ville inte att den skulle ta slut. Och den slutar med värsta cliffhangern inför bok fyra som kommer på svenska i april 2011.